School voor succes

Heel veel mensen willen financieel succes hebben en dromen ervan om de nieuwe Steve Jobs, Bill Gates of misschien wel Richard Branson te worden. Maar heb je je wel eens afgevraagd waarom deze mensen zo succesvol zijn in wat ze doen?

Zijn ze intelligenter dan andere mensen? Bezitten ze speciale gaven waardoor ze buitengewone dingen kunnen creëren? Nee, niks van dit heeft ze geholpen bij het bereiken van hun succes.

Sterker nog! Alle drie hebben voortijdig hun studie verlaten en zijn voor het behalen van het diploma al hun bedrijf begonnen. Branson zelfs al op 16 jarige leeftijd.

Ze hadden alle drie iets gemeen en dat was een rotsvast geloof in zichzelf en het bedrijf waar ze aan werkte. Niks of niemand kon hen tegenhouden en voor Steve Jobs betekende dat zelfs dat hij zijn studie stopte ondanks dat zijn pleegouders zijn biologische moeder hadden beloofd dat hij zou gaan studeren.

Succes mind-set

Oprah Winfrey had zo beetje alles tegen zich toen zij aan het begin van haar loopbaan werd gevraagd om televisie werk te gaan doen. Ze was een vrouw, te zwaar en gekleurd. In Amerika in die tijd een combinatie die niet echt hielp om succesvol te worden. Toch is zij één van de meest succesvolle televisie persoonlijkheden aller tijden geworden.

Het blijkt dat succes voor het overgrote deel (80%) wordt bepaalt door je mind-set. Hoe je jezelf ziet en wat je verwacht van de toekomst bepaalt de mate van succes die je zult behalen in de toekomst.

Onderstaande video vind ik altijd heel inspirerend en laat zien dat je met geloof alles kunt bereiken.

Wat een inspirerende man.

Tot snel!

Stephan van der Toom