NEW_RDPD_Book_mockup1Het eerste boek wat werd uitgegeven door de ‘Rich Dad’ company was Rich Dad Poor Dad. Sinds de eerste uitgave staat het boek al op de bekendste Best Sellers lijsten.

Rich Dad Poor Dad is een verhaal over de kleine Robert Kiyosaki die opgroeit in Hawaii. Zijn vader is hoofd van het schoolsysteem op Hawaii en heeft door zijn opleiding een belangrijke baan bij de overheid weten te bemachtigen.

Op een dag vragen Robert en zijn vriendje Mike zijn vader om advies over geld. Zijn vader lacht en verteld hem dan dat zij niet bij hem moeten zijn, maar bij de vader van Mike. De jongens begrijpen op dat moment nog niet dat de vader van Mike, die kantoor aan huis heeft, niet al te groot woont en een normale auto rijdt, een succesvol zakenman en investeerder is.

Robert en Mike vragen de vader van Mike, Rich Dad, hen te leren om rijk te worden en daarmee begint een lange, soms pijnlijke weg, naar het antwoord op de vraag die zo velen bezighoudt: Wat maakt iemand financieel succesvol.

De lessen die de jongens van de vader van Mike leren zijn lessen die op geen enkele school te leren zijn en Mike’s vader zegt dan ook vaak dat hij ‘Street Smart’ is. Zijn kennis heeft hij opgedaan door te doen.

Eén van de belangrijkste lessen die de jongen meekrijgen is die van het ‘Cashflow Quadrant’. Dit overzicht laat eenvoudig zien hoe iemand zijn geld verdient, wie de meeste belastingen betalen en wie werkt voor geld of geld voor zich laat werken.

Wil je dit boek ook lezen? Klik hier voor de link naar Bol.com.