Passief geld verdienen naast je reguliere werk

Door Stephan van der Toom

Waarschijnlijk heb je een baan en hopelijk verdien je hiermee genoeg geld om prettig te kunnen leven. Soms zijn de inkomsten uit je bedrijf echter niet voldoende. Een huis, verzekeringen en eerste levensbehoeften zal je er wel van kunnen betalen. Diverse extra’s, zoals uit eten gaan, vakanties, een mooie nieuwe auto kunnen helaas al snel te duur worden. Om meer van het leven te kunnen genieten kan je ervoor kiezen passief inkomen te creëren. Dit doe je door naast je actieve inkomsten ook passief geld te gaan verdienen.

Verschil tussen actief en passief inkomen

Het is belangrijk allereerst kort het verschil tussen een actief en passief inkomen uit te leggen. Het is namelijk niet de bedoeling dat je een bijbaantje neemt en daarmee jouw droomvakantie bij elkaar gaat sparen!

Je huidige baan en een bijbaan zijn voorbeelden van een actief inkomen. Je bent namelijk bezig met werk, en hiervoor krijg je inkomsten terug. Jouw tijd wordt in feite omgeruild in geld. Als je dus stopt met dit werk, verlies je ook je inkomsten.

Bij een passief inkomen hoef je geen (of erg weinig) tijd op te offeren. Je verdient geld zonder dat je ervoor hoeft te werken. Genoeg geld verdienen uit passief inkomen is de droom van iedereen die niets heeft met de 9-tot-5 mentaliteit.

Er zijn verschillende manieren op passief geld te verdienen. Hieronder worden enkele manieren toegelicht.

 

Hoe kan ik passief geld verdienen?

  • Royalty’s, auteursrechten en advertenties. Wanneer je een nummer of boek schrijft krijg je geld wanneer jouw nummer afgespeeld wordt of iemand jouw boek koopt. Als je een veel bezochte website beheert kan je via adverteerders geld verdienen. Hoewel dit voorbeelden zijn van passief inkomen, valt de ‘passiviteit’ in de praktijk tegen. Het kost immers veel tijd om een nummer of boek te schrijven, en voordat jouw website veel bezoekers krijgt ben je ook vele uren verder.
  • Vastgoed. Door te investeren in vastgoed kan je een hoop geld verdienen. Zo zou je op een aantrekkelijke plek enkele appartementen kunnen kopen. Door deze te gaan verhuren zal de investering zich al vrij snel terugverdienen. Omdat vastgoed zeer waardevast is kan je gedurende vele jaren geld blijven verdienen, terwijl je zelf amper hiervoor hoeft te werken. Het is wel noodzakelijk van tevoren goed na te denken over waar je in vastgoed wilt gaan investeren. Kies bij voorkeur een locatie waar veel bedrijvigheid aanwezig is. Mocht je niet genoeg geld hebben om te investeren in een appartement of kantoor, kan je besluiten een enkele kamer of opslagbox in de stad te verhuren. Zeker in een stad met veel studenten blijkt dit een effectieve manier te zijn om extra geld te verdienen. Meer weten over investeren in vastgoed?
  • Eigen bedrijf. Dit klinkt misschien raar; hoe kan ik nou met een bedrijf passief geld verdienen? Daar moet ik toch gewoon hard voor werken? Bij het opstarten van je bedrijf is dat inderdaad het geval; bijna niemand is succesvol geworden zonder hard te werken. Maar uiteindelijk kun je met een eigen bedrijf passief geld verdienen, bijvoorbeeld door producten te verkopen zonder dat je jouw uren in hoeft te ruilen voor geld. Als je uiteindelijk een succesvol bedrijf leidt, is het de bedoeling dat je zelf niet meer zo hard hoeft te werken maar juist veel uitbesteedt. Wil je meer leren over passief geld verdienen met je eigen bedrijf? Neem dan contact op met ons voor onze High Impact Business Coaching. Daar leer je alles over hoe je je eigen bedrijf kunt uitbreiden en uiteindelijk passieve inkomsten eruit kunt halen.

 

Toch kan het lastig zijn om de bovenstaande manieren in de praktijk toe te passen. Het is immers erg verleidelijk om toch maar een keer per jaar extra op vakantie te gaan. Probeer zoveel mogelijk in je achterhoofd te houden dat je veel meer geld overhoudt op de lange termijn als je het niet doet.

Door te investeren in je toekomst kun je later met minder financiële zorgen leven. Als je het lastig vindt jezelf aan je doelstellingen te houden kan je dit leren met de steun van een financiële coach.

Actief geld verdienen en beleggen

Als je niet genoeg vertrouwen hebt in passief geld verdienen kan je alsnog extra inkomstenbronnen creëren. In dit geval moet je echter wel denken aan een extra baan. Gelukkig kan je wel iets gaan doen wat je erg leuk vindt. Doordat je plezier hebt in je werk zal dit ook niet echt als werken meer voelen. Als je het goed aanpakt zal je uiteindelijk misschien zelfs je eerdere baan op kunnen zeggen en genoeg geld verdienen om alsnog veel te kunnen sparen of in vastgoed te investeren.

De laatste optie is beleggen. Het is onzin dat je veel geld moet hebben om te kunnen beleggen in aandelen, obligaties of beleggingsfondsen. Je moet er enkel zeker van zijn dat je het bedrag dat je belegt kunt missen. Beleggen brengt immers altijd een zeker risico met zich mee. Door slim te beleggen kan je een hoger rendement halen dan door de sparen.

Neem anders eens contact op met de CashflowClub. Op onze bijeenkomsten leer je veel over het bereiken van financiële doelen en kan je ook jouw vragen aan ervaringsdeskundigen kwijt.

 

Niet voor iedereen weggelegd

Het klinkt je misschien allemaal iets te makkelijk in de oren. Als het zo simpel zou zijn, waarom is dan niet iedereen rijk? Dit is natuurlijk een logische vraag. Helaas zijn veel mensen niet op de hoogte van de verschillende manieren waarmee ze geld kunnen verdienen buiten hun normale werk. Bovendien denken veel mensen dat ze door te beleggen of te investeren in vastgoed een enorm risico lopen en zijn ze van mening dat de succesverhalen fabels zijn.

Door goed na te denken over de eerder genoemde opties zal je beseffen dat het wel degelijk mogelijk is geld te verdienen buiten je normale baan. Wie wil er nou niet lekker genieten van zijn of haar oude dag?

Meer weten over investeren in vastgoed?

Meld je nu gratis aan!

Bericht delen

Rich Dad Poor Dad

  Het eerste boek wat werd uitgegeven door de ‘Rich Dad’ company was Rich Dad Poor Dad. Sinds de eerste uitgave staat het boek al

Lees verder »

Cashflow Quadrant

Het Cashflow Quadrant is een handig middel om inzicht te krijgen hoe iemand in het leven staat en hoe hij of zij geld verdient. Als

Lees verder »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.