Creatief denken is een van die eigenschappen die een succesvolle investeerder of ondernemer zou moeten hebben. De meest creatieve mensen op deze wereld zien kansen wanneer anderen die niet zien en zij durven en kunnen ook andere dingen zien. Zo is de financiële crisis voor ondernemers en investeerders die goed zijn voorbereid een uitkomst en verdienen zij op dit moment bergen met geld terwijl bij veel mensen de gevolgen van de crisis negatieve invloeden heeft.

Standaard investeringen en kansen zijn er bijna niet en daar ben ik ook heel blij om. Als het allemaal zo makkelijk zou zijn zou iedereen het doen en niet zo lucratief meer zijn. Veel mensen zijn op zoek naar de makkelijke investeringen of iets voor niets. Het is zoeken naar een speld in een hooiberg en je kunt ervan uitgaan dat de meest succesvolle mensen het ook niet allemaal in hun schoot geworpen hebben gekregen.

In veel psychologische testen wordt onderzoek gedaan naar iemands mogelijkheid om out of the box te denken. Voor veel bedrijven is dit essentieel en als je een mooi voorbeeld uit het verleden neemt dan wordt meteen duidelijk waarom. In ‘Think and Grow Rich’ van Napoleon Hill staat o.a. een stukje over Henry Ford en zijn idee over de ontwikkeling van een V-8 motor. Iets dat volgens de ingenieurs van Ford onmogelijk was en met de technieken en kennis die men op dat moment had was dat ook zo. Ford liet zijn mensen verder werken aan het project totdat zij met een oplossing kwamen.

Vaak laten wij onze ervaring en beperkende manier van denken bepalen of iets wel of niet kan en onbewust worden wij hier vaak door tegengehouden. Regeltjes of beperkende gedachten waar je niet eens van bewust bent weerhouden je dan te bereiken wat je wilt of oplossingen te vinden die je nog niet had gezien.

In de volgende video een kleine oefening om te zien hoe creatief je denkt. Het heeft niks met intelligentie te maken en een creatief brein kun je trainen. Toen je twee was wist je nog niet eens 1 plus 1 op te tellen en dat heb je ook toch ook geleerd.

Als je nog vragen hebt of wilt discussiëren hierover dan kan dat onder de video!

[svd-player file=”http://www.youtube.com/watch?v=CiYp6bV4Q64″]

4 Reacties
 1. Michiel

  Hoi,

  leuk artikel….alleen jammer het videootje eronder het bij mij het niet doet.

  Groetjes,

  Michiel.Peters

  • De video moet het weer doen Michiel.

 2. Michiel

  Leuk en duidelijk uitgelegd!

 3. Joffrey

  Interessant stuk.

  Het is inderdaad een feit dat je tot je 12e jaar, een kleine 46.000 uur aan ‘indoctrinatie’ ontvangt wat voor een heel groot gedeelte bepaald wat jij op latere leeftijd denkt, voelt en doet.

  Het voorbeeld wat jij laat zien, geeft weer hoe technisch iemand denkt en laat in Nederlands Boeren Blond zien of jij de video op pause laat staan TOTDAT jij voor jezelf de oplossing hebt gevonden OF na 2 minuten toch verder kijkt voor het antwoord……

  ..Stephan, jij hebt mij laatst verteld .. Hoe je één ding doet, doe je alles..

Reageren is niet mogelijk