Kim Kiyosaki – waarom je als vrouw onafhankelijk van een man wilt zijn

Door Stephan van der Toom

Kim Kiyosaki is de vrouw van de beroemde Robert Kiyosaki, de grondlegger van de CashflowClub zoals wij daar een afscheiding van zijn. Zij is een zeer goed voorbeeld van een onafhankelijke vrouw die het heeft gemaakt in de zakenwereld. Zoals Kim of Robert kun jij ook zijn! Om dit te bereiken is het belangrijk dat je financiële onafhankelijkheid nastreeft.

Ook moet je als vrouw niet teveel aan je man vastzitten; zelfstandigheid is zeer belangrijk om succes te krijgen in het zakenleven. Hier kun je meer lezen over hoe Kim Kiyosaki succesvol is geworden, hoe zij een voorbeeld voor jou kan zijn en wat financiële vrijheid je allemaal kan opleveren.

Over Kim Kiyosaki

Voor sommige mensen lijkt het misschien of Kim Kiyosaki altijd in de schaduw van haar man Robert staat en zij door hem zo rijk en bekend is geworden. Niets is echter minder waar; zij begon al met succesvol ondernemen ver voordat ze Robert überhaupt kende.

Net als Robert is Kim geboren op Hawaii, in Honolulu. Hier werd ze rond haar twintigste aangenomen door één van de beste adverteer bedrijven van het eiland. Met deze baan begon haar ondernemerschap en haar speurtocht naar meer rijkdom. Hoewel ze bij een zeer goed bedrijf werkte duurde dit niet lang; haar ambitie was namelijk te groot en ze probeerde al snel zelfstandig geld te verdienen.

Op haar vijfentwintigste verliet ze het reclamebureau en kwam ze aan het hoofd te staan van een belangrijk tijdschrift dat zich richtte op de zakenwereld van Honolulu. Hier werd ze nog meer geïnspireerd om een belangrijke zakenvrouw te worden.

Na twee jaar ging ze hier echter weer weg en startte haar eerste eigen bedrijf: een kledingbedrijf. Hiermee verspreidde ze al snel kleding over de hele wereld. Rond deze tijd ontmoette ze Robert Kiyosaki; ze was dus al een tijdje een zelfstandige zakenvrouw. Dankzij Robert kwam ze bij de groep genaamd Money and You, die onder andere financiële seminars in Amerika hield. Zo begon Kim Kiyosaki als woordvoerder steeds meer een voorbeeld te worden voor andere vrouwen.

Eind jaren ’80 investeerde Kim Kiyosaki voor het eerst in vastgoed, namelijk in een klein appartement met twee slaapkamers en een badkamer. Iedereen moet klein beginnen en zo ook Kim Kiyosaki; nu heeft zij namelijk een enorm investeringsbedrijf dat allerlei zaken omtrent vastgoed, het kopen en verkopen hiervan regelt.

Tegenwoordig bezit zij dit bedrijf nog steeds en runt ze samen met Robert de Rich Dad Company. Het bezit van Kim en Robert Kiyosaki wordt geschat op 500 miljoen dollar!

Ondernemen voor vrouwen

Veel verhalen over vrouwen in de zakenwereld zijn niet positief. Het lijkt vaak onmogelijk voor vrouwen om hogerop te komen en echt iets te bereiken in de zakenwereld. Hoewel het waar is dat er weinig vrouwen vergeleken met mannen aan de top van belangrijke bedrijven staan, betekent dit zeker niet dat vrouwen kansloos zijn!

Vrouwen hebben in bepaalde opzichten juist een voorsprong op mannen, omdat ze in staat zijn veel creatiever te denken en problemen op een innovatieve manier op te lossen. Zoveel verschil is er niet tussen mannen en vrouwen; de twee hebben in principe evenveel kans om rijk te worden.

Vaak echter heeft rijk worden voor de vrouw een lage prioriteit. Niet voor niets zijn er nog altijd veel vrouwen die ervoor kiezen om niet of parttime te werken en voor de kinderen te zorgen. Een gebrek aan ambitie en motivatie zorgen ervoor dat een groot deel van de vrouwen niet aan de hoogste top staan.

Kim Kiyosaki laat zien dat het ook anders kan. Zij begon haar carrière op dezelfde wijze als veel andere zeer rijke mensen; eerst werken bij een bedrijf, daarna voor jezelf beginnen en steeds hogerop klimmen.

Natuurlijk is het niet realistisch als we zeggen dat iedereen die een eigen bedrijf begint rijk en succesvol wordt. Het belangrijkste dat je nodig hebt om rijk te worden is motivatie. Robert en Kim Kiyosaki kunnen het niet vaak genoeg benadrukken in hun boeken; zonder genoeg motivatie kom je nergens.

Ook dit kan bij sommige vrouwen parten spelen: vaak zijn vrouwen namelijk voorzichtiger en hebben ze niet zoveel motivatie of haast om te groeien. Ondernemen betekent echter ook risico’s nemen, waar vrouwen dus eerder moeite mee hebben dan mannen.

Aan de andere kant zijn vrouwen meestal socialer dan mannen; netwerken en nieuwe zakenrelaties maken gaat hen gemakkelijker af. Het is dus zeker niet aan de capaciteiten van de vrouw te wijten dat zij minder aan de top staat!

Voordelen van financiële vrijheid

Veel vrouwen vinden het lastig om geheel zelfstandig te ondernemen zonder hulp van bijvoorbeeld hun man. Maar tegen hen zeggen wij: “als mannen het kunnen, waarom vrouwen dan niet?”

Ook voor vrouwen is financiële vrijheid namelijk zeer aantrekkelijk. Om nog even kort uit te leggen wat financiële vrijheid is: wanneer iemand financieel vrij is, werkt het geld in feite voor die persoon in plaats van andersom. Je werkt niet meer om je schulden en dergelijke af te betalen, maar om ervan te genieten!

Dit bereik je door uiteindelijk zoveel winst uit investeringen te halen dat je er amper meer voor hoeft te werken. Waarschijnlijk klinkt dit als heel idealistisch, maar met tussenstappen kan dit zeker bereikt worden. Kijk maar naar Kim Kiyosaki; zij begon bij een reclamebureau en eindigt aan het hoofd van een bedrijf dat investeringen in vastgoed regelt!

Hiervoor is Robert Kiyosaki wel deels verantwoordelijk; via hem kwam zij bij de Money and You groep en werd ze steeds bekender. Toch had ze haar ondernemersgeest en de drang om financiële vrijheid te bereiken al heel lang in zich.

Wij geloven dat veel vrouwen heel wat meer in hun mars hebben dan ze zelf wellicht denken. Daarom raden wij vrouwen zeker aan om het boek van Kim Kiyosaki te lezen, “Rich Woman: a Book on Investing for Women”.

Hierin vertelt Kim Kiyosaki over haar eigen ervaringen en geeft zij tips om financieel onafhankelijk te worden als vrouw. Voordat je hiermee begint, is het verstandig na te gaan wat jij belangrijk vindt in het leven.

Als je heel graag een gezin wilt stichten en voor je kinderen wilt zorgen, is het niet heel verstandig om het zakenleven in te gaan. Wil je echter graag geld verdienen, hogerop komen en boven alles onafhankelijk zijn? Aarzel dan niet, maar ga er helemaal voor!

Meld je nu gratis aan!

Bericht delen

Rich Dad Poor Dad

  Het eerste boek wat werd uitgegeven door de ‘Rich Dad’ company was Rich Dad Poor Dad. Sinds de eerste uitgave staat het boek al

Lees verder »

Cashflow Quadrant

Het Cashflow Quadrant is een handig middel om inzicht te krijgen hoe iemand in het leven staat en hoe hij of zij geld verdient. Als

Lees verder »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.