De reclamespotjes van Nike zijn geweldig en dat geldt ook zeker voor de slogan die ze inmiddels een aantal jaar gebruiken. JUST DO IT. Klinkt misschien simpel, maar er zit zoveel power in. Ik gebruik deze uitspraak heel vaak tijdens mijn trainingen of coaching gesprekken.

De weg naar onze dromen

Iemand die continu nadenkt over alles wat er mis kan gaan zal nooit van zijn plek komen en zijn dromen gaan bereiken. Zonde, want we doen het allemaal om die beloning die op ons ligt te wachten aan het eind van de weg. De weg naar onze dromen. Daar ligt het uiteindelijke doel en dat is waar het allemaal om draait. En of die droom iets groots is of iets kleins, persoonlijk of zakelijk, spiritueel of financieel, dat maakt niet uit. Het is een droom die je werkelijkheid wilt laten worden.

Als je de meest succesvolle mensen vraagt of ze ooit hadden begonnen met hun bedrijf als ze van te voren hadden geweten wat ze allemaal mee zouden maken dan zullen de meeste daar op antwoorden dat ze dan nooit begonnen waren. Succes komt niet vanzelf en komt met hobbels en obstakels. Daarom is het behalen van je dromen ook zo bevredigend.

Hoe begin je?

Veel mensen haken af omdat ze de obstakels in hun hoofd veel te groot maken en daardoor hun uiteindelijke doel uit het oog verliezen. De mogelijke problemen onderweg worden dan zo groot dat het niet de moeite waard lijkt om actie te ondernemen en dat is zonde.

Er is ook een groep mensen die op zich wel wat wil doen, maar niet goed weet waar te beginnen. Ook voor hen is de slogan ‘Just Do It’ van toepassing. Just Do anything! Het maakt niet uit wat je doet, als je maar wat doet. Als je niet begint weet je niet wat werkt en zul je er ook nooit achter komen wat wel werkt. Als je in ieder geval iets doet zul je ervaren wat wel en wat niet werkt en zal de weg naar je droom steeds helderder worden naarmate je vorderingen maakt.

Het is net als auto rijden in het donker. Voordat je je auto start is het donker op de weg en kun je nog geen 50 meter vooruit kijken. Pas als je de motor gestart hebt en je lichten ontstoken zul je een deel van de weg kunnen zien. Bij ieder stuk dat je verder rijdt zal er meer en meer van de weg te zien zijn, totdat je je einddoel hebt bereikt. En zo makkelijk kan het behalen van je (financiële) doelen ook zijn.

Go for It!