Investeren in vastgoed: waarom juist nu?

Door Stephan van der Toom

De huizenmarkt heeft de afgelopen jaren een flinke deuk gehad. Huizen hebben lang te koop gestaan of staan nog steeds te koop, de prijzen daalden en niemand leek er vrolijker van te worden. Geen goede tijd om te investeren in vastgoed, zou je dus denken. Juist wel! Omdat de markt er nu zo slecht aan toe is kun je meer verdienen door in vastgoed te investeren.

Hoe je goed in vastgoed investeert?

Vastgoed is één van de meest tastbare zaken waar je in kunt investeren. Je ziet namelijk een pand voor je; daar ga je geld in steken om er winst uit te halen. Dat klinkt wellicht kort door de bocht, maar zo werkt het in de praktijk wel. Waar sommige mensen echter de fout in gaan, is dat ze vastgoed kopen met het idee in hun achterhoofd dat de waarde van het pand gaat stijgen.

Investeren in vastgoed is echter iets totaal anders dan beleggen in aandelen, waarbij het draait om de waarde van een aandeel. Bij vastgoed gaat het erom positieve cashflow te genereren. Het is natuurlijk heel leuk als de waarde van het pand stijgt waarin je geïnvesteerd hebt, maar daar heb je pas iets aan over een jaar of 10 à 15. Het is verstandiger om direct geld uit vastgoed te halen, en wel door huurinkomsten.

Door het aankopen van zeer goedkope panden kun je dit realiseren. Met deze panden kun je namelijk zelf nog van alles doen; verbouwen, renoveren, herinrichten, vergroten, beter indelen, enzovoorts. Eigenlijk alles om ervoor te zorgen dat het pand aantrekkelijk is voor huurders.

Een belangrijke tip die we je geven is dat je niet in vastgoed moet investeren als je een negatieve cashflow hebt. Ook als je positieve cashflow uit je vastgoed wilt halen zal je geduld moeten hebben. Huurpanden waarin je geïnvesteerd hebt met een negatieve cashflow zullen je alleen maar meer kosten opleveren. Een pand dat echter aangekocht is met positieve cashflow en waar je meerwaarde kunt creëren zal je juist geld opleveren!

Waarom juist nu investeren in vastgoed?

Zoals je wel weet staat het er al een tijdje niet zo goed voor met de huizenmarkt. De prijzen bleven dalen, maar er was geen vraag om aan het grote aanbod te voldoen. Hierdoor ontstond er een ongezonde markt met lage prijzen en toch een lage vraag. Daarom kun je juist op dit moment goed investeren in vastgoed!

Met vastgoed kun je op verschillende manieren geld verdienen. De handigste manier om een steady cashflow te genereren is door huurinkomsten uit vastgoed. Je investeert in bijvoorbeeld een huurwoning of flat, en de huurinkomsten kun je als maandelijkse cashflow zien zonder dat je er voor hoeft te werken.

In de huidige markt in Nederland wordt ongeveer 40% van de woningen verhuurd, de rest wordt verkocht. Maar nog geen 30% van de huurwoningen is in handen van ondernemers en investeerders. Dat gaat echter veranderen, waardoor het slim is om nu in vastgoed te investeren.

Er komen namelijk steeds meer ondernemers die de voordelen van vastgoed begrijpen en daarom investeren in huurwoningen. De huurprijzen dalen niet meer, maar worden stabiel, terwijl de prijzen van sociale huurwoningen juist wel stijgen. Het is voor huurders dus aantrekkelijker om voor een particuliere huurwoning te kiezen.

Even samengevat:

  • De prijzen van huurwoningen stabiliseren
  • Voor huurders wordt het huren van een woning van een huurcorporatie duurder…
  • … maar een huurwoning van een particuliere ondernemer wordt goedkoper
  • Er komen steeds meer huurders
  • Nu is dus hét moment om te gaan investeren in vastgoed!

Ook jij kunt investeren in vastgoed!

Er heersen nog enkele vooroordelen over de vastgoedmarkt. Het lijkt natuurlijk ook niet niks, investeren in gebouwen en geld verdienen met huurinkomsten. Maar het valt wel mee hoe onbereikbaar de vastgoedmarkt is. Enkele vooroordelen zijn bijvoorbeeld:

  • “Het duurt te lang om vermogen op te bouwen met vastgoed.” Dat hoeft zeker niet waar te zijn! Integendeel, met huurwoningen kun je gewoon elke maand geld verdienen zonder dat je hoeft te wachten tot je vastgoed in waarde stijgt. Je moet vastgoed ook niet zien als iets dat je koopt en na een tijdje weer verkoopt; het is juist een middel om een constante cashflow te genereren.
  • “Investeren in vastgoed is iets voor mensen die al veel verdienen.” Iedereen kan beginnen met investeren in vastgoed. Door elke maand bijvoorbeeld wat geld opzij te leggen, heb je op een gegeven moment al genoeg geld om te investeren. Met een paar duizend euro kun je al een heel eind komen. Lees verderop ook over onze vastgoedtrainingen.
  • “De vastgoedmarkt is slecht, ik ga niet nu investeren”. Zoals we al hebben uitgelegd is de markt nu juist gunstig om in te investeren. Bovendien is vastgoed zo waardevast, dat je op de lange termijn nooit verlies gaat lijden. Vastgoed blijft in waarde stijgen en is redelijk bestand tegen inflatie. Het is dus een ontzettend veilige investering.

Onze vastgoedtrainingen

CashflowClub Nederland geeft trainingen en coaching in vastgoed. Wij geloven namelijk dat mensen terughoudend zijn om te gaan investeren – en dat is nergens voor nodig! Wij willen die drempel bij mensen wegnemen en ze laten zien dat iedereen kan investeren in vastgoed, mits ze een beetje op weg geholpen worden. Wil jij ook geld verdienen met de juiste investeringen? Klik dan hier en leer meer over onze ‘Succesvol Investeren in Vastgoed’ Training!

Meld je nu gratis aan!

Bericht delen

Rich Dad Poor Dad

  Het eerste boek wat werd uitgegeven door de ‘Rich Dad’ company was Rich Dad Poor Dad. Sinds de eerste uitgave staat het boek al

Lees verder »

Cashflow Quadrant

Het Cashflow Quadrant is een handig middel om inzicht te krijgen hoe iemand in het leven staat en hoe hij of zij geld verdient. Als

Lees verder »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.