Investeren in Vastgoed: hoe doe je dat?

Investeren in Vastgoed: hoe doe je dat?

Door Stephan van der Toom

Het spreekt heel veel mensen tot de verbeelding om iets te doen met het investeren in vastgoed. Als mensen aangeven wat ze leuk vinden waar ze in zouden willen investeren dan staat bij 70 -80% van de mensen vastgoed bovenaan. Het aantal mensen dat ook werkelijk investeert in vastgoed is in Nederland nog heel erg klein.

Er hangt om vastgoed altijd een bepaalde spanning en als ik mensen vraag waarom zij niet iets met vastgoed gaan doen krijg ik steevast hetzelfde antwoord: ja, en dan moet ik straks om 3 uur ’s nachts mijn bed uit om een kapotte wc te maken. ‘Donald Trump’ vliegt natuurlijk ook in zijn privé jet heel Amerika door om in al zijn gebouwen persoonlijk de wc’s  te maken.

Waarom investeren in vastgoed?

Investeren in vastgoed biedt één van de mooiste manieren om passieve- of wederkerende inkomsten mee op te bouwen. Inkomsten waar je één keer voor werkt en waar je de rest van je leven van profiteert. Daarbij wordt grond steeds schaarser en komt er vroeg of laat een ernstig tekort aan grond en bij schaarste stijgen de prijzen explosief.

De grootste winst in vastgoed

Een veel gehoorde denkfout die mensen maken is dat vastgoed investeerders hun geld verdienen door vastgoed te kopen en daarna voor meer weer verkopen. Hoewel dit voor een deel waar is klopt het niet helemaal. Natuurlijk zal geen enkele investeerder nee zeggen tegen een aanbod waarbij hij zijn vastgoed met winst kan verkopen en dat is niet waarvoor de meeste investeerders in het vastgoed investeren.

De Cashflow die vastgoed biedt is vele malen interessanter, want éénmaal opgezet blijft het geld opleveren en hoef je geen tijd meer te investeren om het geld te krijgen. Dit in tegenstelling tot flippen, waarbij handelaren vastgoed goedkoop proberen te kopen en zo snel mogelijk weer van de hand doen om winst te maken.

Een aantal mogelijkheden

Als ik het over vastgoed heb dan heb ik het niet alleen over huizen, appartementen of kantoorgebouwen. Er zijn heel veel verschillende soorten vastgoed waarin je kunt investeren. Onder bepaalde economische omstandigheden kan het interessanter zijn om in huizen te investeren en andere keren juist weer in commercieel vastgoed, zoals kantoren of winkels.

Hier een aantal mogelijkheden om in te investeren in vastgoed:

 • Eengezinswoningen
 • Appartementen
 • Garageboxen
 • Parkeerplaatsen
 • Parkeergarages
 • Grond
 • Bouwkavels
 • Kantoorpanden
 • Winkelpanden
 • Opslagplaatsen
 • Loodsen

Lees hier meer over de 4 belangrijkste redenen waarom jij ook in vastgoed zou moeten investeren.

Meld je nu gratis aan!

Bericht delen

Rich Dad Poor Dad

  Het eerste boek wat werd uitgegeven door de ‘Rich Dad’ company was Rich Dad Poor Dad. Sinds de eerste uitgave staat het boek al

Lees verder »

Cashflow Quadrant

Het Cashflow Quadrant is een handig middel om inzicht te krijgen hoe iemand in het leven staat en hoe hij of zij geld verdient. Als

Lees verder »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.