Gegokt en verloren

Door Stephan van der Toom

Rijk van een loterij

Een loterij kan het begin zijn van een heel nieuw leven. Zowel positief als negatief.

Veel mensen zullen zich alleen kunnen voorstellen dat hun leven positief verandert omdat ze opeens geld hebben om hun dromen uit te laten komen. De dromen die ze altijd hebben gehad en met geld dichterbij gekomen zijn. Het probleem met de winnaars van een loterij is dat zij niet gewend zijn aan veel geld en hoe je daar mee om zou moeten gaan.

Geen geld hebben is een uitdaging, maar ook het hebben van geld helpt je nog niet aan een zorgeloos leven. In tegendeel. Als je niet heel goed op je geld past, verdwijnt het als sneeuw voor de zon. Belastingen moeten worden betaald ook zonder dat je er iets met je geld doet.

Een prijs in een loterij is meestal een eenmalig bedrag dat je op je rekening gestort krijgt en als het op is is het ook echt op. De winnaar van de loterij is niet opeens goed geworden in het binnenhalen van nieuwe orders of verkopen waardoor een continue stroom van inkomsten wordt gecreëerd. En als je kijkt naar de rijke mensen dan zijn dat mensen die een vermogen hebben en een maandelijkse bron van inkomsten, waardoor zij niet snel zonder geld zullen komen te zitten.

Geldstromen

Richard Branson staat niet bekend om zijn zuinige levensstijl en ondanks dat wordt hij steeds rijker. Zijn banksaldo wordt iedere maand aangevuld vanuit de 400 bedrijven die hij op zijn naam heeft staan. Als hij een auto koopt, een huis en nog heel veel andere speeltjes en daarmee zijn bankrekening zou plunderen, dan nog is er niet veel aan de hand.

Hoe aantrekkelijk is het om je droomauto te kopen, een mooi groot huis en je vrienden mee op vakantie te nemen als je net een paar miljoen op je bankrekening gestort hebt gekregen?  En dit is in het verleden meerdere keren gebeurd en zal in de toekomst ook blijven gebeuren. Geld kan mensen heel hebberig maken en ook blind voor de uitdagingen.

Cashflow

Bewust omgaan met geld en zorgen voor Cashflow is de beste oplossing voor het behoud van je loterij prijs, maar ook voor andere vermogens die ergens op een bankrekening gestald staan. Veel oudere mensen die een spaarpotje hebben worden naar mate ze ouder worden zuiniger, want wie weet of ze het geld nog een keer nodig hebben. Een geldstroom die blijft stromen geeft de mens veel meer rust en droogt, mits goed gemanaged, niet snel op.

Mind-set is ook hier weer enorm belangrijk. Als je die miljoenen op je bankrekening hebt staan betekent dat nog niet dat je een rijke mind-set hebt. Die kun je ontwikkelen en dat kan jij ook. Pas dan kan je met groot geld omgaan. Zo moeilijk is het niet, maar wel heel belangrijk.

Meld je nu gratis aan!

Bericht delen

Rich Dad Poor Dad

  Het eerste boek wat werd uitgegeven door de ‘Rich Dad’ company was Rich Dad Poor Dad. Sinds de eerste uitgave staat het boek al

Lees verder »

Cashflow Quadrant

Het Cashflow Quadrant is een handig middel om inzicht te krijgen hoe iemand in het leven staat en hoe hij of zij geld verdient. Als

Lees verder »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.