faal harder, wieden + kennedy

Je kan niet succesvol zijn zonder falen.

Op een muur bij de kantoren van Wieden+Kennedy vind je dit kunstwerk, ‘faal harder’.

faal harder, wieden + kennedy

Faal harder.

Wieden+Kennedy (W+K) wordt als één van de meest innovatieve reclamebureaus ter wereld beschouwd. Dit kunstwerk bevat meer dan 100.000 plastic punaises en het nam meer dan 350 uur in beslag om te voltooien. Het werd gecreëerd door studenten die deel uitmaken van een eenjarige, intensieve, interne reclameopleiding, W+K 12 genaamd – een school voor mensen die weten wat ze willen doen, geleid door mensen die weten wat ze doen. W+K partner Dan Kennedy zegt “De achtergrond bestaat uit duimspijkers.
De letters uit punaises maken en de muur leeg laten zou de makkelijke manier zijn. Zij kozen voor de moeilijke weg… Het is net alsof Babe Ruth een home run probeert te slaan. Als je mist, mis je. Maar je hebt de knuppel tenminste zo hard mogelijk gezwaaid.”

Van falen leer je meer dan van successen

De meest succesvolle mensen in de wereld zijn mensen die heel veel gefaald hebben en iedere keer geleerd hebben van dit falen. Thomas Edison had meer dan 1.000 pogingen nodig om de gloeilamp zo te krijgen dat hij bleef branden. Iedere keer dat hij faalde kwam hij een stukje dichterbij het succes.

Harder falen betekent harder proberen.

En harder proberen vergt een karaktersterkte die de meeste mensen gewoonweg niet bezitten. Als je in deze wereld iets waardig wilt bereiken, betekent dit dat je zal falen. En als je iets groot wilt bereiken in deze wereld, zal je groot falen.
De meeste mensen proberen de mislukkingen in hun leven te minimaliseren, waardoor ze geen risico’s nemen. Succesvolle mensen deinzen niet terug voor mislukkingen, maar begrijpen dat die nodig zijn om van te leren en om te groeien.
Ze nemen grote risico’s, wetend dat ze harder dan ooit in hun leven zouden kunnen falen. Natuurlijk zouden ze ook beter kunnen slagen dan ze ooit durfden dromen. Ze zullen het enkel weten nadat ze geprobeerd hebben. Hoe kan je harder falen? En waarom doe je het niet?