Het is hommeles in Europa. De ministers van Financiën hebben op dit moment een enorme klus te klaren, n.l. Europa van definanciële afgrond redden. Of dit gaat lukken is nog maar de vraag al doen ze zelf geloven alsof er weinig aan de hand is. Dat kan toch haast niet waar zijn.

Het is nog maar kort geleden dat ze een pakket noodmaatregelen hebben moeten bedenken om Ierland te behoeden van een faillissement. Het is daarmee het tweede land in Europa dat echt aan het infuus ligt en er zullen er waarschijnlijk nog wel een aantal volgen.Ook de positie van Portugal wordt als gevaarlijk aangemerkt en de rente die het land moet betalen voor de herfinanciering van de aflopende staatsobligaties is in de afgelopen tijd behoorlijk opgelopen. Er wordt dus rekening gehouden met een verzoek van Portugal aan Europa om bij te springen in deze gekte.

Volgens minister de Jager is er nog geen reden tot paniek en lijken ze met zijn allen te slapen. Voor iedere aanvraag voor steun komen we dichter bij een algehele crisis in Europa. En we zijn nog maar een paar stapjes verwijderd van de afgrond.