Het leven draait om vrijheid

We kennen het allemaal wel, dingen die we willen doen maar niet mogelijk zijn. Dat we iets willen hebben, maar het niet kunnen krijgen. Het maakt het allemaal niet makkelijker als we om ons heen kijken: mooie auto’s, huizen, kleding en noem maar op. Zelfs als we thuis zitten is er geen ontkomen aan, je zet de televisie 2 seconden aan en je krijgt een vakantiereclame voorgeschoteld waarbij beelden worden getoond van een strakblauwe lucht, witte strand en een overdreven felle zon die de pixels in je televisie met vijf levensjaren vermindert. Je snapt wel wat ik bedoel, de verleiding en lust maakt het ons niet makkelijker.

Je zult deze dingen ongetwijfeld ooit kunnen kopen en doen, misschien ook niet. Hoe dan ook willen we allemaal toch stiekem dat het financieel makkelijker te behalen is. Het antwoord is simpel: dat kan!

Zet de knop om en streef je passie na !!

Het is een schakel in je hoofd die omgezet moet worden. Je zult toch echt je mouwen moeten opstropen om je levensverloop te beteren. Elk persoon heeft een andere manier om dit te bereiken. Als we eens teruggaan naar die vakantiereclame, neem eens een favoriete bestemming in je hoofd. Welke vorm van reizen zou jou vervolgens het meest gelukkig maken? De één verkiest het vliegtuig, een ander weer de auto of boot. Hetzelfde geldt voor de manier waarop jij meer vrijheid wilt creëren. Dit kan met een eigen onderneming, door te investeren (in vastgoed) of door een briljant idee dat je uitwerkt.

Er is een mooie uitspraak van Duncan Stutterheim’s vader, Duncan is voormalig oprichter van ID&T:  “zien wat iedereen ziet en doen wat niemand doet.”. Daar laat ik het bij, succes !