Het geld in onze wereld is oneerlijk verdeeld en het verschil tussen de rijke mensen en arme mensen wordt steeds groter.

De rijken worden steeds rijker en de armen steeds armer. Tegenwoordig hebben de middenklasse en welgestelde mensen het steeds moeilijker en er blijft nog maar een heel klein percentage over van mensen die een groot deel van alle rijkdom in bezit heeft.

Deze video laat heel duidelijk zien hoe arm de armste mensen in de VS zijn en hoe rijk de rijken.

Ze passen beide niet op de grafiek. De rijken omdat ze zo rijk zijn dat deze ver boven de grafiek uitsteekt. De armen staan er niet op omdat ze gewoon niks meer bezitten.

Hoeveel geld hebben de rijkste mensen?

Het is niet de fout van de rijkste mensen dat zij zoveel hebben en de rest veel minder geld heeft. Ons geldsysteem is de oorzaak hiervan en zonder grote verandering zal het voorlopig zo blijven.

De mensen die minder geld bezitten zijn in sommige gevallen afhankelijk van de mensen die het geld wel hebben. Neem bijvoorbeeld iemand die geen huis kan kopen maar wil huren. In Nederland hebben we daar nog sociale huurwoningen voor maar voor mensen die net iets meer te besteden hebben is er geen subsidie voor een huurhuis.

Deze mensen zullen aan moeten kloppen bij iemand die wel een huis kan betalen en deze wil verhuren. Gelukkig zijn er ook hiervoor wel grote organisaties die betaalbare huurwoningen in de vrije sector aanbieden maar lang niet genoeg.

Wil je reageren op deze video? Doe dat hieronder!

3 Reacties
 1. Vincent

  Ik bekijk hem nu voor de derde keer. Blijft verbazingwekkend hoe de welvaart verdeeld is. Ben ook benieuwd in hoeverre dit een beeld geeft van de verdeling in Nederland. Zou het ook zo ‘oneerlijk’ zijn?

  • J Rietveld

   Wat doet jouw denken dat, wat voor land ter wereld dan ook, anders is dan het voorbeeld?
   randstad van nederland zit met ongeveer 55-60% werkloze onder de jongeren, laat zien wat hun leverage in de toekomst is.

 2. Nederland mooi land denhaag van god los!

  Over schot aan voedsel afgewezen door rusland gaat hier in de klikko van plaats dat ze dat aan de voedsel bank geven is dit land nog sociaal?DENHAAG maakt er een puinhoop van.

Reageren is niet mogelijk