De oneerlijke verdeling van geld

Door Stephan van der Toom

Het geld in onze wereld is oneerlijk verdeeld en het verschil tussen de rijke mensen en arme mensen wordt steeds groter.

De rijken worden steeds rijker en de armen steeds armer. Tegenwoordig hebben de middenklasse en welgestelde mensen het steeds moeilijker en er blijft nog maar een heel klein percentage over van mensen die een groot deel van alle rijkdom in bezit heeft.

Deze video laat heel duidelijk zien hoe arm de armste mensen in de VS zijn en hoe rijk de rijken.

Ze passen beide niet op de grafiek. De rijken omdat ze zo rijk zijn dat deze ver boven de grafiek uitsteekt. De armen staan er niet op omdat ze gewoon niks meer bezitten.

Hoeveel geld hebben de rijkste mensen?

Het is niet de fout van de rijkste mensen dat zij zoveel hebben en de rest veel minder geld heeft. Ons geldsysteem is de oorzaak hiervan en zonder grote verandering zal het voorlopig zo blijven.

De mensen die minder geld bezitten zijn in sommige gevallen afhankelijk van de mensen die het geld wel hebben. Neem bijvoorbeeld iemand die geen huis kan kopen maar wil huren. In Nederland hebben we daar nog sociale huurwoningen voor maar voor mensen die net iets meer te besteden hebben is er geen subsidie voor een huurhuis.

Deze mensen zullen aan moeten kloppen bij iemand die wel een huis kan betalen en deze wil verhuren. Gelukkig zijn er ook hiervoor wel grote organisaties die betaalbare huurwoningen in de vrije sector aanbieden maar lang niet genoeg.

Meld je nu gratis aan!

Bericht delen

Rich Dad Poor Dad

  Het eerste boek wat werd uitgegeven door de ‘Rich Dad’ company was Rich Dad Poor Dad. Sinds de eerste uitgave staat het boek al

Lees verder »

Cashflow Quadrant

Het Cashflow Quadrant is een handig middel om inzicht te krijgen hoe iemand in het leven staat en hoe hij of zij geld verdient. Als

Lees verder »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.