De mooiste tijden voor investeerders

Door Stephan van der Toom

Ik ben de laatste tijd minder actief op het blog en dat heeft een belangrijke reden. Al jaren roep ik dat het niet goed gaat met de economie en ook een half jaar geleden toen iedereen riep dat het over was heb ik gewaarschuwd dat het nog lang niet voorbij is.

Daarin ben ik echt niet de enige hoor, maar in Nederland zijn er niet zo heel veel mensen die ook duidelijk kunnen maken wat er werkelijk aan de hand is en wat je kunt doen om er van te profiteren. Want dat is eigenlijk veel belangrijker dan de vraag wat er allemaal wel en niet aan de hand is.

De crisis heeft ook voordelen

De crisis in Europa breidt zich steeds verder uit, ondanks alle hoopvolle woorden van onze politici die ons wilden laten geloven dat het allemaal wel weer goed zou komen. Nu we zelf harde maatregelen moeten nemen om de crisis de baas te blijven moet het mes in de overheidsuitgaven en daar gaan we weer met onze economie. Niet dat die lekker draaide, maar nu wordt het alleen nog maar slechter.

Door de aanhoudende onzekerheid blijven veel Nederlanders deze zomer thuis en het vakantiegeld wordt lekker op de bank gezet. Ook de overige consumentenbestedingen willen niet echt omhoog schieten waardoor we kunnen spreken van een voortdurende crisis. Het vertrouwen is weg en met de val van de regering is daar niet veel goeds aan toegevoegd.

Maar wat is dan het positieve zul je je misschien afvragen

Misschien heb je wel eens gehoord dat er tijdens een crisis er meer miljonairs bijkomen dan wanneer het goed gaat met de economie. En laten we nou net een dikke vette crisis te pakken hebben.

Al sinds het begin van de crisis in 2008 zijn duizenden mensen hun baan kwijt geraakt, beleggingen zijn minder geld waard geworden en heel veel bedrijven hebben hun deuren moeten sluiten. Als je de Quote 500 er bij pakt zul je zien dat die mensen niet armer, maar juist rijker zijn geworden. In 2011 stonden ze nog maar een fractie verwijderd van het hoogste niveau ooit.

Wat de rijke mensen wel doen!

De rijkste mensen van deze wereld verdienen hun geld doordat andere mensen niet goed over hun eigen geld waken. Als de kleine belegger zijn geld verliest doordat de beurzen naar beneden gaan, dan verdienen de rijke mensen weer geld doordat zij of op de daling hebben gespeculeerd of omdat zij de aandelen opvangen die iedereen verkoopt.

Het zelfde kun je ook doen met onroerend goed. Juist nu willen heel veel mensen van hun huis af en zijn er maar weinig mensen die staan te springen om een huis te kopen. Laat staan om dat ook nog eens te gaan doen als investering. Dat betekent dat de huizenprijzen dalen en dat hebben we in de afgelopen jaren wel weer gezien.

De huizenprijzen dalen verder

Deze week stond er nog een stuk in de krant over de huizenprijzen op de veiling die inmiddels 38% lager liggen dan de marktwaarde. Ook daar wordt steeds minder betaald voor een huis en daar liggen voor jou kansen om in te stappen.

Een huis kopen op de veiling doe je niet zo maar en je moet je van te voren goed voorbereiden. Als je goed voorbereid de veiling op gaat en je niet door emoties laat meeslepen dan kan je hele mooie deals doen en profiteren van de huidige crisis. Let dan wel op dat je geen huis gaat kopen om het snel weer door te verkopen, want daar is het nu geen markt voor.

Wanneer je een huis gaat kopen als investering dan raad ik je aan om dat te doen voor de cashflow. Verhuur het huis en je krijgt iedere maand netjes de huur op je rekening gestort. Als je dit goed hebt aangepakt kan dat een hele mooie investering zijn die je een deel passieve inkomsten oplevert. Doe je dit een paar keer dan kun je er een goede boterham mee verdienen.

Succes!

Meld je nu gratis aan!

Bericht delen

Rich Dad Poor Dad

  Het eerste boek wat werd uitgegeven door de ‘Rich Dad’ company was Rich Dad Poor Dad. Sinds de eerste uitgave staat het boek al

Lees verder »

Cashflow Quadrant

Het Cashflow Quadrant is een handig middel om inzicht te krijgen hoe iemand in het leven staat en hoe hij of zij geld verdient. Als

Lees verder »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.