De 5 tips voor Financiële Vrijheid

Door Stephan van der Toom

Financiële Vrijheid kan door iedereen worden gecreëerd als je maar de juiste mind-set hebt. Jouw succes is voor 80% afhankelijk van je mind-set en slechts voor 20% van de technische kennis die je hebt.

Een hoger opgeleid persoon heeft niet meer kans op financieel succes dan iemand die minder hoog opgeleid is. Iedereen kan het, ook jij!

Hierbij mijn 5 belangrijkste tips voor het bereiken van Financiële Vrijheid.

1. De sleutel tot financieel succes

Het is raar dat wij op school niks leren over geld. We leren op school hoe we een beroep moeten uitoefenen, hoe we de boekhouding moeten doen, hoe de economie werkt en nog veel meer, maar over geld leer je helemaal niks.

Als je vanaf het verlaten van school drie regels zou hebben toegepast, dan zou je nu waarschijnlijk al financieel vrij zijn. Zo simpel en snel kan het, zonder trucjes of producten die ineens in elkaar kunnen klappen omdat ze niet klopten.

De eerste regel is: Geef minder uit dan je verdient

Het lijkt haast te simpel maar deze regel is super belangrijk. De grote uitdaging is namelijk dat je uitgaven met je inkomen mee groeien. Iemand die van €20.000,- per jaar ineens €30.000,- per jaar gaat verdienen zal merken dat binnen een jaar de levensstandaard is veranderd en dat de uitgaven bijna net zo hoog zullen zijn als het inkomen.

Deze regel past iedereen toe die financieel succesvol is. Als je financieel succesvol wilt zijn moet je je dromen tijdelijk kunnen uitstellen en ervoor zorgen dat je eerst meer dan voldoende geld hebt om het te kopen.

Pas dan zal je echt financieel succesvol kunnen worden.

De tweede regel is: Verdien meer

Iedereen is in staat om zijn inkomen te verhogen. Als ondernemer zijnde kun je een actie creëren waarmee je meer omzet en winst genereert. Werknemers kunnen hun baas opslag vragen of vragen wat ze zouden moeten doen om bijvoorbeeld €5.000,- salarisverhoging te krijgen aan het eind van het jaar.

De derde regel is: Beleg/investeer het verschil

Je geld goed wegzetten en voor je laten werken is de weg naar financiële vrijheid. Leer hoe je dit effectief kunt doen en laat niet zomaar iemand anders met jouw geld speculeren. Zorg dat je weet wat je kunt doen en welke risico’s je loopt.

2. Cashflow is King!

Het is een grote vergissing om te denken dat mensen die veel geld hebben een onbezorgd en succesvol leven leiden. Er zijn voorbeelden genoeg van mensen die wel het geld hadden, maar totaal niet wisten hoe ze ermee om moeten gaan.

Er zijn voetballers die miljoenen per jaar hebben verdiend en alles hebben uitgegeven, filmsterren en artiesten die van gekkigheid niet wisten wat ze met hun geld moesten doen en alles er doorheen hebben gejaagd.

Gelukkig zijn er ook voorbeelden van mensen die niet alleen het geld hebben, maar ook de Cashflow. Door Cashflow zorg je ervoor dat je niet alleen een pot met geld hebt, maar dat deze ook continu wordt aangevuld met nieuw geld.

Zo voorkom je dat je uiteindelijk zonder geld komt te zitten.

3. Bouw passieve of wederkerende inkomsten op.

Er zijn twee manieren om je geld te verdienen, n.l. actief en passief. Daarbij moet ik wel aangeven dat passieve inkomsten vaak veel minder passief zijn dan ze misschien in eerste instantie lijken te zijn.

Passieve inkomstenbronnen zijn bijvoorbeeld: vastgoed, bedrijven, royalties, webshops (met dropshipping), enz……

Als je passieve inkomstenbronnen wilt opbouwen dan bouw je eenmalig aan je bron waarna je iedere maand betaald krijgt, zonder daar je uren voor in te ruilen. Door anderen bepaalde werkzaamheden voor je uit te laten voeren kun je de inkomstenbron zo opbouwen dat je er zelf nog maar heel weinig tijd aan kwijt bent.

4. Doe dat waar je echt goed in bent en besteed de rest uit

In de jaren dat ik ondernemer ben heb ik heel veel zaken zelf gedaan. Eigenlijk alles wat in mijn bedrijf gedaan moet worden heb ik gedaan. Ik was aan het begin alleen en overal verantwoordelijk voor.

Ik raakte gefrustreerd, moe en soms had ik totaal geen zin om aan het werk te gaan, omdat er veel te veel zaken waren die ik moest oplossen en die ik helemaal niet wilde doen.

Toen ik die zaken uit ben gaan besteden is er heel veel veranderd. Ik had meer energie, meer plezier en vooral meer tijd voor de dingen die ik leuk vind en waarmee ik veel meer geld kan verdienen dan met al die rotklussen.

Kijk eens naar je eigen situatie en schrijf de dingen op waar je energie aan verliest en bedenk dan eens een manier om die zaken uit te besteden. Het klinkt voor jou misschien raar, maar er zijn mensen die dat rotklusje van jou als leuke klus zien.

5. De succesformule

Wil je echt succesvol worden? Zou je een bedrijf willen beginnen dat een enorm succes kan worden? Volg dan deze eenvoudige tips!

Ten eerste: Zoek uit wat de mensen willen. Waar hebben de mensen behoefte aan?

Ten tweede: Ga dat vinden of creëren. Zorg ervoor dat je de behoefte van de mensen kunt opvullen.

Ten derde: Geef het ze. Zorg ervoor dat de mensen dat krijgen waar ze behoefte aan hebben. Succes gegarandeerd!

Heel veel succes!

Meld je nu gratis aan!

Bericht delen

Rich Dad Poor Dad

  Het eerste boek wat werd uitgegeven door de ‘Rich Dad’ company was Rich Dad Poor Dad. Sinds de eerste uitgave staat het boek al

Lees verder »

Cashflow Quadrant

Het Cashflow Quadrant is een handig middel om inzicht te krijgen hoe iemand in het leven staat en hoe hij of zij geld verdient. Als

Lees verder »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.