Bepaal Je Eigen Financiële Toekomst

Door Stephan van der Toom

Het is aan de orde van de dag; de crisis. In al zijn verschillende vormen. Bezuinigingen die op allerlei terreinen worden doorgevoerd. Je spaargeld dat steeds minder waard wordt, faillissementen en massaontslagen. Ook aan het pensioen wordt getornd. Om het pensioen betaalbaar te houden wordt het pensioenstelsel grondig veranderd.

Zo gaat de pensioen-leeftijd stapsgewijs omhoog naar 67 jaar in 2023. Nu is de vraag wil je zo lang blijven werken of kan je het heft in eigen hand nemen?

Neem het heft in eigen hand

Ik zie het nog steeds om me heen; de verdraagzaamheid. Daar bedoel ik mee dat mensen accepteren dat de pensioenfondsen enorme bedragen verliezen en dat wij daarvoor op moeten draaien.

Onze pensioenen krimpen, we moeten langer doorwerken. Ook bij de banken groeit je spaargeld (voor een oude dag reserve) momenteel niet. De banken hanteren een zeer lage rente op  spaargeld waardoor je ‘achteruit’ spaart.

Ik zie echter voldoende mogelijkheden om minder afhankelijk te zijn van banken en pensioenfondsen en zelf te bepalen wanneer je met pensioen gaat. Een tijd waar je kan gaan genieten van de dingen die je altijd al hebt willen doen, maar waar je nooit tijd voor had. Meer tijd voor je kleinkinderen, voor je hobby’s of om te gaan reizen. Voor dit soort zaken heb je wel geld en tijd nodig.

Kijk kritisch naar wat er in de wereld gebeurt

Het begint bij kritisch te kijken naar je eigen pensioen en naar de verwachtingen voor de economie in de toekomst. De verwachtingen zijn nog steeds niet rooskleurig. Momenteel wordt er in de media zonder enige terughoudendheid gespeculeerd over de onzekere toekomst van de euro.

Belangrijke politieke en financieel deskundigen spreken hun twijfels hierover uit en vervolgens neemt het draagvlak onder de Europese bevolking voor de Europese Unie en de euro sterk af. Ook blijft de vraag of de jonge generatie het pensioen van de huidige generatie nog wel kan betalen.

Al deze vraagstukken: het verlies aan vertrouwen in de euro, pensioenfondsen die vermogen verliezen, lage spaarrentes, de vergrijzing vragen om actie.

Hoe kan je meer zekerheid inbouwen voor je eigen financiële toekomst?

Je kunt naar andere mogelijkheden kijken om je geld voor later zeker te stellen. zakjemuntenZo zijn er steeds meer mensen die hun geld beleggen in goud en zilver en op deze manier profiteren van de opwaartse druk op de goud- en zilverprijzen. Het is een goede keuze waar je aardig wat geld mee kunt verdienen. Het is belangrijk dat je weet wat je doet met je geld, maar dat heb jezelf in de hand.

Daarom kan je nu zelf een goede beslissing nemen en gaan beleggen in goud en zilver. Dit is de manier om er voor te zorgen dat jouw geld de waarde blijft behouden en in de toekomst alleen maar meer waard gaat worden.

Ook kan je ervoor kiezen om jouw pensioen op te bouwen in een eigen bedrijf. Je moet dan wel een rechtsvorm zoals een NV, BV of Ltd. hebben. Binnen dit bedrijf kan je dan een reservering maken.

In plaats van het bij een verzekeraar op te bouwen ben je je eigen verzekeraar of pensioenfonds. Op de afgesproken leeftijd keert de onderneming jou een pensioen uit. Tot die tijd wordt er geen belasting over geheven. Zodra het als pensioen wordt uitgekeerd is dit inkomen en wordt er inkomstenbelasting over geheven. De pensioenafspraken moeten wel tussen de ondernemer en bedrijf worden vastgelegd.

Meer weten?

Zoals ik al aangaf aan het begin van deze blog zijn er dus heel veel mogelijkheden om het heft in eigen hand te nemen en financieel onafhankelijk te worden. Download mijn gratis Ebook en ik zal je op de hoogte houden van financiële tips en tricks, de diverse gratis webinars die er worden gegeven en zal ik je uitnodigingen versturen voor mijn bijeenkomsten.

Meld je nu gratis aan!

Bericht delen

Rich Dad Poor Dad

  Het eerste boek wat werd uitgegeven door de ‘Rich Dad’ company was Rich Dad Poor Dad. Sinds de eerste uitgave staat het boek al

Lees verder »

Cashflow Quadrant

Het Cashflow Quadrant is een handig middel om inzicht te krijgen hoe iemand in het leven staat en hoe hij of zij geld verdient. Als

Lees verder »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.