7 tips om meer geld te verdienen!

Door Stephan van der Toom

Als gewone werknemer veel geld gaan verdienen, ‘van krantenjongen tot miljonair’; het lijken vaak maar sprookjes die in het echte leven niet of nauwelijks voorkomen. Toch komt het vaker voor dat mensen opklimmen naar een hoger inkomen dan je misschien denkt. En wat het mooie is; ook jij kunt makkelijk veel geld gaan verdienen! Hoewel, ‘makkelijk’ moet je zien als ‘niet onmogelijk’. Want om veel geld te verdienen moet je eerst hard gaan werken en genoeg motivatie hebben. Lees hier 7 tips om te beginnen met geld verdienen!

Tip 1: zet je mentaliteit om en ontsnap uit de Rat Race!

Waarvoor verdien jij precies geld? Waarschijnlijk is je eerste antwoord: om mijn schulden af te betalen en te kunnen leven. De meeste mensen hebben een baan zodat ze boodschappen kunnen doen, hun benzine kunnen betalen en zichzelf kunnen verzorgen.

Eigenlijk werken zij dus voor geld.

Dit wordt de ‘Rat Race’ genoemd, omdat mensen wel geld willen verdienen, maar in een soort cirkel blijven van geld verdienen en weer kwijt zijn aan levensbehoeften. Met deze mentaliteit zal je echter nooit veel geld gaan verdienen. Het moet andersom zijn; geld moet werken voor jou! Als je je beseft dat je geld vóór jou kunt laten werken, hoef je niet meer telkens na te denken over je schulden.

Tip 2: vind de motivatie

Het verschil tussen degenen die het maken in de zakenwereld en degene die falen is de motivatie. Veel geld verdienen kost erg veel moeite en doorzettingsvermogen. Je zult bereid moeten zijn om bepaalde offers te maken om het doel te bereiken dat je voor jezelf gesteld hebt. En niet iedereen kan dat zomaar doen.

Het is daarom erg belangrijk om altijd motivatie te behouden. Ook al loopt het even niet lekker in je financiële of persoonlijke leven, denk aan je doelen en blijf die altijd nastreven. In principe kan iedereen topsporter worden, geweldig koken of rijk worden; alleen degenen met genoeg motivatie komen er echt.

Tip 3: probeer elke maand geld opzij te zetten

Dit is een erg belangrijke stap om te beginnen met geld verdienen. Als je op dit moment een redelijk goede baan hebt en normaal kunt leven, probeer dan elke maand een beetje geld opzij te zetten. Het liefst doe je dit op een nieuwe rekening. Zie het als spaargeld, maar dan geld waar je wel echt iets mee gaat doen. Als je elke maand iets op die rekening zet, het maakt niet uit hoeveel, heb je op een gegeven moment genoeg om je eerste investering te doen. En dat is de eerste stap naar meer geld verdienen!

Tip 4: lees je in!

Je bent niet de eerste die op zoek gaat naar meer geld en succes. Maak daarom gebruik van mensen die je zijn voorgegaan! Veel succesvolle ondernemers hebben boeken geschreven over hun weg naar succes en de hobbels die ze daarbij moesten nemen. Een goed boek om mee te beginnen is “Rijke Pa Arme Pa” van Robert Kiyosaki. Hierin legt hij veel uit over de verschillen in mentaliteit tussen ondernemers en ‘gewone’ werknemers. Je kunt hier al veel leren over wat je nodig hebt om succesvol te worden. Robert Kiyosaki heeft nog veel meer boeken in deze serie geschreven, dus aarzel niet om daar ook eens naar te kijken. Natuurlijk zijn er nog veel meer ondernemers met goede inzichten. Kijk dus eens rond in de bibliotheek of op internet!

Tip 5: stel doelen voor jezelf

Doelen zijn ontzettend belangrijk, zowel voor beginnende als ervaren ondernemers. Maar je kunt niet zomaar zeggen ‘ik wil rijk worden’. Het is voor jezelf fijn om tastbare, realistische doelen te stellen. Vaak worden financiële doelstellingen aan de SMART-criteria getoetst: een doel moet Specifiek, Meetbaar, Actie, Realistisch en Tijdgebonden zijn.

Het gaat er hierbij dus om dat je een doel stelt wat haalbaar is, binnen jouw mogelijkheden ligt, aan een ‘deadline’ vastgesteld is en ook te meten is. Een betere doelstelling is bijvoorbeeld: over twee jaar wil ik mijn winst verdubbeld hebben. Daarna kun je gaan uitwerken hoe je die doelen precies gaat bereiken, bijvoorbeeld: over twee jaar wil ik mijn winst verdubbeld hebben door een nieuwe vestiging te openen in hartje Rotterdam.

Tip 6: kies een manier om geld te verdienen die bij je past

Er zijn verschillende manieren om geld te gaan verdienen. De meest voorkomende zijn eigen bedrijven en geld verdienen door middel van investeren en beleggen. Kijk naar jouw kwaliteiten en capaciteiten om te zien wat het best bij je past. Niet iedereen kan zijn hart en ziel in een bedrijf steken om dat groot te maken.

Andere mensen kunnen weer niet geld investeren in een andere zaak omdat ze te bang zijn voor de risico’s die er aan verbonden zijn. Kijk wat bij jou past, en belangrijker nog: vraag om advies. Het heeft geen zin om als een kip zonder kop een bedrijfje op te richten of geld ergens in te stoppen. Financieel advies van een coach of collega-ondernemer kan bijzonder waardevol zijn om jezelf te ontwikkelen. Bovendien voorkom je dan veelgemaakte fouten.

Tip 7: wordt niet hebberig

Geld heeft, zoals veel andere dingen, een verslavende werking: als je het eenmaal hebt geproefd, wil je alleen maar meer. Het is belangrijk om bij jezelf te blijven en niet hebberig te worden. Mensen die hebberig raken veranderen vaak in onaangename personen die alleen nog maar met geld bezig zijn en zelfs gierig kunnen worden.

Weet dat er niet altijd maar ‘meer, meer, meer’ geld bij hoeft; het is ook wel eens genoeg. Na een tijdje maakt meer geld je niet meer gelukkig. En dat is toch echt waar het om draait in het leven, gelukkig zijn! Luister daarom naar je omgeving als die zegt dat je teveel met geld of je bedrijf bezig bent, en geniet eens op een andere manier van het leven.

Meld je nu gratis aan!

Bericht delen

Rich Dad Poor Dad

  Het eerste boek wat werd uitgegeven door de ‘Rich Dad’ company was Rich Dad Poor Dad. Sinds de eerste uitgave staat het boek al

Lees verder »

Cashflow Quadrant

Het Cashflow Quadrant is een handig middel om inzicht te krijgen hoe iemand in het leven staat en hoe hij of zij geld verdient. Als

Lees verder »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.