5 tips voor je eerste vastgoed investering

Door Stephan van der Toom

Wij van Cashflow Club Nederland zijn steeds meer mensen aan het overtuigen om te gaan investeren in vastgoed. Vastgoed is namelijk één van de veiligste en meest succesvolle investeringen die je kunt doen. Wil jij ook beginnen met passieve inkomsten verdienen? Lees dan hier tips voor je eerste vastgoedinvestering!

Waarom investeren in vastgoed?

Vastgoed lijkt voor jou misschien niet een logische investering. Bij vastgoed denk je al snel aan grote bedrijfspanden en flatgebouwen, die veel te duur zijn om in te investeren. Maar vastgoed is zeker niet zo onbereikbaar als het lijkt.

Door elke maand wat geld opzij te zetten heb je al snel genoeg bij elkaar om een goede investering te kunnen doen. Niet iedereen kan echter gelijk weten waar hij wel zijn geld op in moet zetten en welke investering hij beter links kan laten liggen. Daarom hebben wij een speciaal Vastgoed Coaching programma opgezet.

Als je je hiervoor aanmeldt kom je alles te weten over investeren in vastgoed, de voor- en nadelen ervan en op welke manieren vastgoed jou geld kan opleveren zonder dat je ervoor hoeft te werken.

Wij van de Cashflow Club geloven namelijk dat iedereen in financiële vrijheid kan leven, en dat vastgoedinvesteringen de beste manier zijn om naar die vrijheid toe te werken. Met vastgoed krijg je namelijk:

  • Elke maand cashflow door je investering
  • Meer winst als je je vastgoed weer verkoopt, omdat vastgoed altijd in waarde stijgt
  • De volledige controle over je investering en wat je eruit haalt; alles is in jouw handen!

Ben je het zat om allerlei verhalen over vastgoedinvesteringen en successen hierdoor te lezen, en wil je het liefst gelijk aan de slag met je eigen investering? Meld je dan hier aan voor ons Vastgoed Coaching programma!

Investeren in vastgoed: 5 tips

In dit artikel geven we je alvast 5 tips voor vastgoedinvesteringen. Die kunnen nog goed van pas komen als je bijvoorbeeld besluit om met het Coaching programma mee te doen. De tips die wij voor je hebben zijn als volgt:

  1. Ken de markt. Niets is zo belangrijk als op de hoogte zijn van wat er op de markt van jouw interesse gebeurt. Voordat je een verstandige vastgoedinvestering kunt doen moet je precies weten hoe de vastgoedmarkt in elkaar zit, hoe vraag en aanbod op elkaar reageren, wat de gevolgen hiervan zijn, enzovoorts. Door zoveel mogelijk kennis op te doen over de vastgoedmarkt kun je de risico’s van slechte investeringen beperken. Je kunt natuurlijk altijd een adviseur inhuren, maar om het meeste uit hem of haar te halen is het handig als je al weet hoe de markt in elkaar zit.
  2. Kies een goede regio. En dan het liefst een regio die je goed kent. De vastgoedmarkt zit namelijk op allerlei gebieden in Nederland weer anders in elkaar en in de ene regio heb je veel meer succes dan in de andere. Daarom raden wij je aan om voor een regio te kiezen die je goed kent. Je hebt dan al een beetje een idee hoe de markt in elkaar zit, bijvoorbeeld of er veel leegstaande panden staan of dat er juist heel veel vraag naar vastgoed is. Bovendien ben je er sneller van op de hoogte als er iets belangrijks op de markt verandert. Waarschijnlijk heb je in deze regio ook aardig wat kennissen en vrienden zitten, die je als netwerkrelaties kunnen helpen bij je vastgoedinvestering.
  3. Weet welke vastgoedopties je hebt. Het ene pand is het andere niet. Er zit een groot verschil tussen investeren in een huurwoning of investeren in een winkel in de PC Hooftstraat. Als beginnend investeerder moet je goed kijken naar de risico’s en het rendement van een investering. Meestal haal je uit een risicovolle investering het meeste rendement, terwijl een veilige investering je niet zoveel oplevert. De Cashflow Club heeft genoeg leden die al ervaring hebben met vastgoedinvesteringen. Kom bijvoorbeeld naar één van onze ledendagen en vraag bij anderen naar hun ervaringen met vastgoed.
  4. Met alleen investeren ben je er nog niet. Een pand moet onderhouden en beheerd worden. Dat kun je door iemand laten doen, maar je vertrouwt jezelf natuurlijk het meest. Let wel op dat je een pand niet zomaar kunt beheren, daar moet je wel wat van afweten. Maar als eigen beheerder van je pand heb je ook goed inzicht in wat er nog verbeterd kan worden. Je hebt je eigen investering in de hand, en door nog wat extra in een pand te stoppen kun je er wellicht veel meer uithalen dan je eerst dacht!
  5. Focus niet op de waarde van het pand. Waar veel mensen die weinig van vastgoed afweten de mist in gaan, is dat ze vooral kijken naar de nominale waarde van een pand. Dat is echter niet je grootste bron van winst. Het is inderdaad waar dat vastgoed door de jaren heen steeds meer waard wordt, maar je moet sowieso ook rekening houden met de inflatie en andere zaken. Bovendien haal je veel meer uit vastgoed door de periodieke inkomsten die je verdient. Denk bijvoorbeeld aan maandelijkse huur; hiermee heb je elke maand extra inkomsten zonder dat je er meer voor hoeft te werken!

Meer weten over vastgoedinvesteringen?

Met deze tips kun je al aardig wegwijs worden in de wereld van vastgoed. Maar er is nog veel meer te leren dan dat we je hier kunnen uitleggen. De praktijk is de beste leerschool, dus we moedigen je vooral aan om ervaring op te doen binnen de vastgoedwereld.

Dat hoeft niet per se direct met investeringen te zijn, maar dat kan ook door bij andere investeerders mee te kijken. Als je serieus wil beginnen met geld verdienen door vastgoed, meld je dan aan voor onze Vastgoed Coaching. Hier leer je alles wat je moet weten over vastgoedinvesteringen en maak je direct kennis met de praktijk!

Meld je nu gratis aan!

Bericht delen

Rich Dad Poor Dad

  Het eerste boek wat werd uitgegeven door de ‘Rich Dad’ company was Rich Dad Poor Dad. Sinds de eerste uitgave staat het boek al

Lees verder »

Cashflow Quadrant

Het Cashflow Quadrant is een handig middel om inzicht te krijgen hoe iemand in het leven staat en hoe hij of zij geld verdient. Als

Lees verder »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.