Robert Kiyosaki heeft samen met multi miljardair Donald Trump het boek ‘Why We Want You to Be Rich‘ geschreven. Dit boek is eigenlijk een waarschuwing aan iedereen die zijn kop in het zand steekt nu de financiële crisis heel veel mensen van al hun bezittingen berooft.

Mensen die jarenlang hebben gespaard, een eigen huis hebben gekocht en die door ontslag of faillissement alles kwijt raken. Dit boek waarschuwt voor de mogelijke gevolgen van het negeren van de crisis en de verantwoordelijkheid om daar ook tegen te doen.

Robert Kiyosaki schrijft in zijn boeken altijd over de lessen die hij van zijn rijke vader en zijn arme vader heeft geleerd. Zijn rijke vader, de vader van zijn vriend Mike, bezat geen grote auto’s of huizen en aan de buitenkant was bijna niet te zien dat hij vermogend was.

Zijn arme vader, zijn eigen vader, was iemand die een goed betaalde baan had en ook vond dat hij dat aan de buitenwereld moest laten zien. Net als veel mensen dat nu ook doen. Wie wil er nu in een kleinere auto rijden dan de buurman of in een kleiner huis wonen dan je vrienden doen.

Te grote uitgaven, een levensstrandaard die bijna niet te handhaven was en het te grote leningen zijn de oorzaken van de huidige financiële crisis. Zuinigheid is niet de oplossing, maar te veel uitgeven en lenen ook zeker niet.

In onderstaande video leggen Robert Kiyosaki en Donald Trump nog eens uit waarom zij dit boek hebben geschreven en ik kan je verzekeren dat ze dat niet hebben gedaan vanwege het geld dat ze ermee verdienen. Zij hebben het beide niet nodig om een boek uit te brengen.

 

[svd-player file=”http://www.youtube.com/watch?v=J9AvFHRGEOM”]