In deze onzekere economische tijden hebben twee zakengiganten hun krachten gebundeld in een boek dat de sterke noodzaak voor financiële ontwikkeling onderstreept.

De wereld heeft met veel uitdagingen te maken en één daarvan is financieel. De ik-heb-er-recht-op-mentaliteit is epidemisch en creëert mensen die verwachten dat hun overheid, hun werkgever of hun familie voor hen zullen zorgen. Donald Trump en Robert Kiyosaki, allebei succesvolle zakenmensen, zijn natuurlijke leraren en hebben hun krachten gebundeld om die uitdagingen het hoofd te bieden.

New York, UNITED STATES: Real Estate developer and author Donald Trump (L) and author Robert Kiyosaki (R) hold a press conference at Trump Tower on 5th Avenue 12 October 2006 for a book launching party for their new book titled "Why We Want You To Be Rich - Two Men - One Message". AFP PHOTO/ Timothy A. CLARY (Photo credit should read TIMOTHY A. CLARY/AFP/Getty Images)

Zij geloven dat je geldproblemen niet kunt oplossen met geld. Je kunt geldproblemen alleen maar oplossen met financiële ontwikkeling. Trump en Kiyosaki willen je leren rijk te worden. Ze zouden allebei een boek over dit onderwerp kunnen schrijven, maar hebben in plaats daarvan ervoor gekozen samen een boek te schrijven, vanwege hun gezamenlijke passie voor onderwijs en hun verlangen om het belang van financiële ontwikkeling te onderstrepen.

Een uitspraak die zowel Trump als Kiyosaki onderschrijft is: Geef een mens een vis en je geeft hem voor een dag te eten. Leer hem vissen en je geeft hem zijn leven lang te eten.

De twee succesvolle Amerikanen hebben het geschreven omdat zij het inkrimpen van de middenklasse in Amerika zien als een bedreiging voor de stabiliteit van Amerika en de hele wereld. Volgens hen is een belangrijke oorzaak van deze krimp het tekort schieten van het onderwijs.

Zij vinden dat kinderen meer financieel onderwijs moeten krijgen zodat ze later als volwassenen financiële mogelijkheden kunnen herkennen, oftewel rijk kunnen worden. Volgens Trump en Kiyosaki kunnen geldproblemen niet opgelost worden met geld, maar met financiële ontwikkeling en financiële bewustwording van mensen (hoe mensen denken over geld). Zij willen zich daarvoor inzetten.

In ‘Why We Want You to Be Rich’ vertellen ze hoe financieel bewustzijn en onderwijs eruit moeten zien. De auteurs leggen de nadruk op investeren en expansie en leggen uit welke basishouding je bij jezelf moet aanleren om rijk te worden. Beiden zijn zeer succesvol investeerders en hebben afzonderlijk al veel bestsellers geschreven over geld, ondernemen, succes en rijk worden.