Je zou haast zeggen dat schulden slecht zijn en dat je ervoor moet zorgen dat je nooit schulden maakt. Toch kunnen schulden je helpen om Financieel Vrij te worden.

Wacht even voordat je naar de winkel toe gaat en daar alles op krediet gaat kopen, want niet alle schulden helpen je vooruit.

Kredieten voor een nieuwe tv, auto of andere speeltjes zullen je niet rijker maken, maar armer.

Ik heb het over schulden die je geld opleveren.Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de rijkste mensen van Nederland of van de wereld. Het feit dat ze rijk zijn wil niet zeggen dat ze geen schulden hebben.

Rijke mensen kopen veel bezittingen met geld van andere mensen. Geld dat zij lenen of wat geïnvesteerd wordt door deze mensen en waarvoor ze een vergoeding krijgen.

Vastgoed investeerders

Veel vastgoedbezitters werken met geld van investeerders en daardoor kunnen zij meer vastgoed kopen dan wanneer zij hun eigen geld zouden gebruiken.

Door de investeerders een vergoeding te geven die lager is dan de opbrengst van het vastgoed maak je winst terwijl je niet eens je eigen geld hebt gebruikt.

Endemol

Ook grote ondernemingen zoals Endemol kunnen niet zonder geld van anderen. Niet alleen om de bedrijfsvoering op gang te houden, maar ook de studio’s waar Endemol opnames maakt zijn aangeschaft met geld van investeerders.

John de Mol zou waarschijnlijk zelf makkelijk de studio’s kunnen betalen, maar met geld van andere mensen kun je vaker investeringen doen.

Vreemd of Eigen Vermogen

Ondernemers die uit willen breiden doen er goed aan om eerst te analyseren en te bedenken hoe zij dat willen binnenhalen. Je kunt geld lenen, maar dat moet je ook een keer terugbetalen en ook betaal je maandelijks de rente hierover.

Als het geld volledig is terugbetaald ben je weer helemaal vrij om te doen wat je wilt. Je hoeft ook geen verantwoording af te leggen en je behoudt alle winst die wordt gemaakt na betaling van de rente.

Je kunt er ook voor kiezen om een deel van de aandelen te verkopen. Het geld dat je binnenhaalt is dan eigen vermogen en hoeft niet te worden terugbetaald. Ook hoef je geen rente te betalen, maar moet je je winst wel delen met de nieuwe eigenaren van de aandelen.

Particulieren en leningen

Ook als je geen bedrijf hebt kun je schulden gebruiken om rendement te maken en financiële vrijheid te creëren. Je kunt met geld van andere mensen vastgoed kopen en dit verhuren, waardoor jij een positief resultaat op kan strijken.

Doe vooral goed je huiswerk en ga niet zomaar iets doen.

1 Reactie
  1. Een wijze les inderdaad, al moet je wel goed onderzoek plegen en alles goed vastleggen voordat je geld van anderen gaat gebruiken.

    Wanneer je geld gaat lenen voor investeringen, wordt er ook gekeken naar jouw eigen inkomsten. Het voordeel hiervan is dat je dus met meerdere mensen veel meer kan lenen, dan wanneer je dit zelf doet.

    Vaak is er dan ook veel meer mogelijk dan de meeste mensen denken, zolang je maar op zoek gaat naar de mogelijkheden. Zolang je er voor zorgt dat de inkomsten altijd hoger liggen dan de rente heb je te maken met goede schulden.

Reageren is niet mogelijk