De Quote 500 heeft niet alleen een nieuwe nummer 1, maar ook is er een nieuwe lijst, n.l. de familie lijst. De nummer 1 van deze lijst laat zich raden. De familie Brenninkmeijer pronkt bovenaan deze lijst met een vermogen van niet minder dan €23.000.000.000,-. Dat is €23 miljard wel te verstaan.

Niet gek voor een familie die een kledingketen beheerd waar nou niet echt de duurste kleding wordt verkocht.Doordat de families uit de lijst zijn gehaald is de drempel om te worden opgenomen in de lijst der lijsten, iets naar beneden gegaan en kom je met een vermogen van €50 miljoen al met naam en soms een foto in de Quote 500 te staan.

Door een beetje door de lijst heen te bladeren krijg je een goed beeld van de herkomst van al dat geld en het bevestigt wederom mijn bevindingen.Er zijn eigenlijk maar een paar manieren om een groot vermogen bij elkaar te sprokkelen.

Vastgoed is nog steeds een goede manier om erg rijk te worden en er staan wederom weer een aantal grote spelers in de lijst.

Ook het opbouwen van een bloeiend bedrijf blijft lucratief. Oude bedrijven, maar ook bedrijven die ondanks de crisis een supersnelle start maken en binnen een aantal jaar de top bereiken.

In de lijst staan ook een aantal grappige namen of soms is het leuk om te zien waar iemand zijn geld mee heeft verdiend.

Meneer Pon heeft zijn vermogen te danken aan de import van Audi’s, VW’s en nog een aantal merken, maar is tegenwoordig meer te vinden op zijn boerderij, waarmee hij de wereld voorziet in stierensperma. Het moet je hobby maar zijn als je al €2 miljard op de bank hebt staan en op nummer 3 staat.

Ralph Sonnenberg zorgt ervoor dat wij met zijn Luxaflex geen zonnetje meer in ons gezicht krijgen als we dat niet meer willen en heeft daarmee €1,4 miljard eurootjes binnen geharkt.

Dat goedkope kleding echt wel geld oplevert laat ook de positie van de nummer 21 zien. Jan Zeeman van het gelijknamige winkelbedrijf komt nog net niet op het miljard, maar is toch maar goed voor €870 miljoen.

Ooit van Hubertus Hoyer gehoord. De 20 aandelen Heineken die hij in 1873 kocht zijn tegenwoordig een slordige €715 miljoen waard. Zou het nu nog een keer werken?

Of ze nou hebben liggen slapen bij Quote of dat Alexander Roepers gewoon zo snel rijk is geworden laten we maar in het midden, maar met een vermogen van €600 miljoen nieuw in de lijst verschijnen is een mooie prestatie.

Ook Ronny Rosenbaum doet het met een stijging van 16,7% en een vermogen van €350 miljoen zo slecht nog niet. Gelukkig voor Ronny heeft hij na de breuk met sexsymbool Tatjana Simic weer nieuwe rondborstige golddi…. uhh schone aan de haak geslagen.

De drager van de rode lantaarn (Tour de France uitdrukking) is deze keer onze voetbalheld Ruud van Nistelrooij. Tijdens zijn voetbalcarrière heeft hij toch maar mooi €50 miljoen bij elkaar gespeeld.

Niet iedere voetballer is zo goed met zijn geld omgegaan en het aantal in de 500 lijst had zeker groter kunnen zijn.

Voor ex topvoetballer Andy van der Meyde is er helaas geen plekje vrijgemaakt. Hij joeg zijn salaris van €40.000,- per week er geheel doorheen en heeft er een boek over moeten schrijven om weer wat geld bij elkaar te sprokkelen. Het kan hard gaan met je geld.