We leven in een fantastische tijd waarin de mogelijkheden om veel geld te verdienen enorm zijn. Ja, ik weet dat het economisch gezien misschien iets minder gaat en dat is precies waardoor de kansen zo groot zijn. Nu begrijp ik ook wel dat je je even achter je oren moet krabben om dit te begrijpen en het is misschien makkelijker om dit in een video uit te leggen.

In het kort even wat je in de video kunt verwachten. Als de economie aantrekt zijn er heel veel mensen die willen beleggen en investeren. Dat betekent dus dat de mooie buitenkansjes heel schaars zijn, want waar jij naar opzoek bent, daar zoekt een ander natuurlijk ook naar.

Vanaf het begin van de crisis in 2007 zijn het aantal investeringen, beleggingen en nieuwe bedrijven enorm teruggelopen. Mensen waren bang geworden en lieten hun geld liever tegen 1% op een bankrekening staan dan dat ze risico’s mee gingen nemen. Als er minder vraag is naar beleggingen en investeringen, er geen geld meer beschikbaar is voor startende ondernemers, dan kan je zomaar eens een hele mooie deal sluiten die je anders nooit zou zijn tegengekomen.

In de jaren 90 heeft de Russische overheid een aantal staatsbezittingen van de hand gedaan en je ziet dat er een hele groep Russen enorm rijk geworden is van het kopen en uitbouwen van de bezittingen (assets). Wat Rusland gedaan heeft moet Griekenland op dit moment ook doen. Ze hebben teveel bezittingen en die moeten worden verkocht. Misschien hebben ze voor een prikkie nog ergens een oude opgraving die ze willen verkopen.

 

 

1 Reactie
 1. Michiel Peters

  Hey,

  ik wilde even heel snel reageren zonder al te veel na te denken……haha
  Maar ik volg iets niet helemaal.
  Je verteld in dit filmpje dat je aandelen, onroerend goed etc. moet kopen wanneer de beurs op zijn dieptepunt raakt/is.
  Vervolgens vertel je iets over Griekenland, waarbij je uitlegt dat ze te veel bezittingen hebben en moeten verkopen wanneer het slecht gaat.

  Eigenlijk hoor ik dus dat ZIJ moeten verkopen en JIJ moet kopen! (het klinkt eigenlijk of dat jij een stukje van HUN probleem over koopt, of zeg ik nu iets raars?)

  Hoe moet ik dit zien? (je moet wel weten of een beurs ook weer omhoog gaat, want das niet altijd het geval. (oke het is handig als je hier ook research naar gedaan hebt natuurlijk)

  groetjes

Reageren is niet mogelijk