Het is tegenwoordig niet zo heel makkelijk om door het oerwoud van mobiele telefonie aanbieders heen te kijken. De kosten van de abonnementen kunnen enorm verschillen en de laatste jaren is het mobiel bellen bij de grote telefonie aanbieders niet echt veel goedkoper geworden. Alternatieven zijn er gelukkig genoeg op dit moment en je kunt met een beetje slimmigheid al aardig besparen op de kosten.

Afgelopen maand heb ik heel veel buiten de deur gewerkt en heb ik heel veel vanuit de auto gebeld. Handig om tijd te besparen alleen een cadeautje voor T-mobile. Die mochten aan het eind van de maand dik €160,- van mijn rekening afschrijven, omdat ik mijn belminuten een klein beetje had overschreden. I.p.v. de inbegrepen 300 belminuten, heb ik 800 minuten met de telefoon aan mijn oor gehangen. Die 500 extra minuten kosten dan ongeveer €0,25 per minuut terwijl de minuten in het bundel slechts een paar cent zijn.

Ok, jammer van die dikke rekening maar voor mij wel weer goed om ook deze vorm van geldverkwisting direct aan te pakken. Ik ben direct gaan zoeken naar een Sim-Only aanbieder die mij 500 belminuten voor een zo laag mogelijk bedrag kon aanbieden. Geen extra poespas en dus ook extra kosten. Het is dan wel even zoeken en vergelijken, maar een half uurtje investering heeft mij uiteindelijk een flink bedrag per maand bespaard.

Net als de andere grote telecom bedrijven heeft ook T-mobile een kleiner broertje, n.l. BEN. Die 500 belminuten die mij vorige maand nog dik €125,- extra hebben gekost, kosten mij vanaf nu €15,99. Niet de goedkoopste alleen wel de meest flexibele vorm die ik kon krijgen. Zelf had ik nog een oudere Nokia liggen en die doet het nog prima. Een extra mobieltje kopen kan natuurlijk ook en bij de Mediamarkt ben je voor minder dan €30,- ben je al klaar.

Als ik iedere maand dezelfde belminuten zou maken dan heeft het half uurtje werk om uit te zoeken welke aanbieding het beste bij mij past, mij op jaarbasis zo’n €1.500,- bespaard. Niet gek hé voor een half uur werk!

1 Reactie
 1. Michiel

  Je kunt op je mobiel inderdaad een hoop besparen door even goed te zoeken.

  Ik had eerst een kpn abonnement, maar tegenwoordig bel ik via Simpel!

  ik heb nu een 300 minuten abonnement voor maar 7,50
  Hier heb ik vervolgens ook nog een gratis belplafond bij, zodat ik een smsje krijg als ik aan het einde zit van mijn bundel.
  Daarnaast wordt mijn simkaart automatisch geblokkeerd als ik boven mijn belplafond kom (voor die maand dan)
  Het bereik vind ik in gesloten ruimtes niet helemaal super, maar voor de rest kan ik deze provider zeker aanraden!!!
  Als je dan een simlock vrij toestel neemt die erg goedkoop is en waarvan de batterij 1 maand mee gaat voor hij leeg is
  dan kun je het best slim voor elkaar hebben….

  Verder weet ik dat ze van Simpel ook belbundels hebben voor de ondernemers n.l 5000 minuten voor 50 euro
  ook kun je deze nog uitbreiden met smsjes.

  groetjes,

  Michiel

Reageren is niet mogelijk