Van de week was ik aan het hardlopen en ondanks dat ik vorig jaar een marathon heb gelopen, is mijn conditie niet optimaal. Na een rondje van een kilometer of 6 kreeg ik het een beetje zwaar en wilde ik eigenlijk stoppen met lopen. Dat was de makkelijkste uitweg alleen zou het me niet opgeleverd hebben wat ik graag had gewild, n.l. groei.

Het hardlopen gaat op den duur makkelijker alleen heb je daarvoor wel wat te doen. Je moet elke keer door het punt heen waar je eigenlijk wilt stoppen. Het moment dat je in het rood gaat. Alleen zo verleg je de grens en kun je elke keer een stukje verder lopen.

Dit is voor het behalen van financieel succes precies hetzelfde. Ook daarin zul je situaties tegenkomen waarbij je het idee krijgt om er maar mee te stoppen. Elke keer zul je dat moeten accepteren en door moeten gaan en je zult uiteindelijk bereiken wat je wilde bereiken.

Stop je toch op het punt waarop het moeilijker wordt dan zul je nooit je dromen uit kunnen laten komen, want vaak liggen die vlak achter het punt waarop mensen stoppen. De volgende vergelijking met hardlopen kun je daarbij ook goed gebruiken.

Maak je doel groter.

Je kunt als doel hebben dat je de marathon wilt lopen en zelfs in een bepaalde tijd. Vlak voordat je een bepaald doel bereikt wordt het meestal zwaarder. Vaak begin je met frisse moed aan iets en dat wordt langzamerhand beter. Je kunt ook een doel nemen dat groter of verder weg ligt dan het lopen van een marathon. Mijn doel was mijn kinderen en kleinkinderen ooit te kunnen vertellen dat hun vader en opa de marathon van Marathon naar Athene heeft gelopen tijdens het 2.500 jarige jubileum.

Tijdens al mijn trainingen en daarna de marathon heb ik alleen dat doel voor ogen gehad en nooit de finishlijn. Dat maakt echt een heel groot verschil. Tussendoor heb ik ook mijn kleinere doelen gesteld en zo ben ik van punt naar punt gelopen om uiteindelijk aan de finish uit te kopen.

Het lopen van een marathon doe je niet na een dagje trainen, daar heb je een jaar of langer voor nodig. Voor het starten van een onderneming starten, beginnen met investeren in onroerend goed of het behalen van financieel succes geldt hetzelfde. Er is bloed, zweet en tranen voor nodig om iets op te bouwen en bij elke tegenslag is het goed om je te bedenken dat dit je dichter bij je doel brengt i.p.v. verder. Daar lijkt het namelijk wel op op zo’n moment.

In een speech van Steve Jobs vertelde hij hoe hij, voordat hij succesvol was, aan de andere kant van de stad eten haalde bij een opvanghuis, omdat hij geen geld had en dat zijn enige goede maaltijd van de week was. Ook hij heeft dit meegemaakt.

Als je succesvol wilt zijn en het maakt niet uit waarin, ga er dan voor. Droom groot en zorg ervoor dat je dromen uitkomen. Gisteren las ik nog op internet een stukje over de 5 belangrijkste dingen waar mensen spijt van hebben als ze weten dat ze bijna dood gaan. Te veel werken, niet genoeg tijd met vrienden gespendeerd en het leven van een ander hebben geleid stonden daar o.a. op. Leid je eigen leven en breek door alles heen dat op je weg komt. Het is er om je te laten groeien!

 

3 Reacties
 1. Zo is het maar net! Ik heb één motto: Geef nooit, nooit nooit meer op!”

  Geloof dat dat wat je wenst ook komt. Maar werk er ook hard voor. Zodra je stopt, heb je het ook niet gehaald.

 2. Dag,
  Dit artikel doet me voor een groot gedeelte denken aan wat T.Harv Eker stelt over geld verdienen en uitgeven als je Mindset, je onderbewuste blueprint niet in orde is.

  Ik zat vanavond op te schrijven op welke manier ik morgen een Led-televisie bij de Aldi zou kunnen bekostigen en postje voor postje kwam ik aardig op weg naar de benodigde euro 499,00.
  Toen ik opschreef ‘euro 12,50′ van zoveel maal klikken bij MoneyMiljonair, moest ik ineens meewarig grimlachen: tegen de tijd dat het eerdaags wordt uitgekeerd is er bij mij alláng weer een andere uitgavenpost gekomen die ik moet zien te betalen!

  Yes, de werking van het Onderbewuste. Vooralsnog heeft het beluisteren van Subliminale mp3’s òòk nog niet geholpen.

  Ben vanuit mijn opvoeding nooit gewend geraakt aan het uitgeven van naar verhouding gróte bedragen.

  Bedankt voor dit ‘door rood’!

  • Dag Ferdy

   Nike heeft de mooiste spreuk die hier ook weer van toepassing is. Just do it. De vraag hoe je iets doet zul je nooit beantwoord krijgen. Het beluisteren van cd’s of mp3’s zal je niet helpen om rijk te worden. Ze kunnen je hoogstens een inzicht geven welke richting je je eerste stappen moet gaan zetten. En jij bent de enige die die eerste stap te nemen heeft. Niemand gaat het voor je doen.

   Die tv is natuurlijk erg interessant en ik begrijp ook wel dat je graag een Led-tv thuis wilt hebben. Rijkdom zit ‘m grotendeels in het uitstellen van je behoeftes en dromen. Zelfs de rijkste mensen geven niet al hun geld uit aan de dingen waar ze van dromen. Misschien uiteindelijk wel maar dan hebben ze hun fortuin inmiddels gemaakt.

   Je doet wel veel moeite om €499,- bij elkaar te sprokkelen om een tv te kopen, maar waarom doe je dat niet voor een investering. Stel dat je €499,- investeert en je behaald er een rendement op van 10% per jaar en je herhaalt dit nog een aantal keer dit jaar. Dan heb je aan het eind van het jaar een paar duizend euro voor je aan het werk.

   Vergeet de cd’s, mp3’s en dvd’s en ga aan de gang. Zorg ervoor dat er iemand is waar je een plan mee kunt opstellen en die je er ook aan houdt. Iemand waar je verantwoording aan af gaat leggen en waar je niet aan wilt komen met een smoes waarom het allemaal niet is gelukt.

   Succes en laat me weten wanneer ik je nog ergens mee kan helpen!

Reageren is niet mogelijk